Een website ontwikkelen is altijd leuk, helemaal als je from scratch mag beginnen én je voor hét toonaangevende business-to-business mediabedrijf in transport en logistiek mag werken. Toen ik door ProMedia werd gevraagd om hun corporate site een makeover te geven was de keuze dus snel gemaakt.

Ik begon met een analyse van de bestaande website en het bedrijf zelf. Al snel was duidelijk dat daar inderdaad een flinke mismatch was. Het bedrijf is dynamisch, jong en snel groeiend, de site was ouderwets en behoorlijk saai. Dat moest ik dus bij elkaar brengen. Het logo moest blijven, maar voor de rest had ik de vrijheid.

Vanwege het logo lagen de kleuren wat mij betreft ook vast. Je kunt natuurlijk niet ineens andere kleuren gaan gebruiken, het is immers de corporate identity, en bovendien was het roze/blauw/grijs palet herkenbaar en prima om mee te werken. Wat ik wel graag wilde doen was de lettertypes aanpakken, want die mochten wel wat jonger en stoerder. Voor de titels werd het Syne, een modern lettertype met enkele specifieke kenmerken, en voor de bodycopy werd het Inter, eveneens strak, goed leesbaar en passend bij Syne natuurlijk.

De volgende stap was content. De inhoud van de huidige site moest worden geherstructureerd en in een ander jasje worden gegoten, en er moesten nieuwe secties aan de website worden toegevoegd. Met die informatie ontwikkelde ik een sitemap en UXD, de basis voor het uiteindelijke design.

Voor het design maakte ik gebruik van het Bootstrap grid, waarvoor je in Photoshop gemakkelijk guides kunt instellen. Designen op basis van dit grid zorgt ervoor dat de website later responsive gebouwd kan worden, en dus op alle devices goed zichtbaar zou moeten zijn. Daarbuiten wilde ik de schuine hoeken uit het logo terug laten komen, en incorporeerde ik voor de iconen Font Awesome.

Natuurlijk kan ik niet alles vertellen, dat is het geheim van de smid, maar uiteindelijk is er een strakke, moderne website uitgekomen waar ik enorm trots op ben. Hij is bij ProMedia in huis gebouwd, en hier te bewonderen.

Promedia Website Portfolio