Ieder jaar doneert Specsavers middels haar stichting een enorm bedrag aan lokale goede doelen. Het is één van dé kenmerken van een familiebedrijf, en het maakt het merk bijzonder likeable. Niet alleen bij de consument, maar ook zeker bij de werknemers. Het bedrag op zichzelf is prachtig om te communiceren, maar ik wilde graag de verhalen vertellen achter de donaties. Waar komt het terecht en wat gebeurt er vervolgens mee? De oprechte dankbaarheid van de ontvangers, het verschil dat het geld maakt, dát is belangrijk en toont waarvoor Specsavers het allemaal doet. En dus gingen we langs bij twee goede doelen die eerder een donatie hadden ontvangen.

Manege ’t Hoefijzer in Zwolle biedt lichamelijk en/of verstandelijk gehandicapten en mensen met psychische problemen de mogelijkheid om paard te rijden onder deskundige begeleiding. Zij konden van het geld een nieuwe tillift aanschaffen, welke essentieel is om lichamelijk gehandicapten op het paard te kunnen tillen.

Gezinshuis Spinning Wheel in Alpen aan den Rijn neemt kwetsbare kinderen tussen de 4 en 16 jaar op die om verschillende redenen niet thuis kunnen wonen. Ze bieden op professionele wijze 24 uur per dag, 7 dagen in de week, verzorging, opvoeding en begeleiding. Met het geld van Stichting Specsavers Steunt realiseerden zij de kamers voor de kinderen.

Op het moment dat je op een shoot staat en het raakt je dan al, weet je eigenlijk direct dat het goed zit. Het was een indrukwekkende ervaring en dat komt volgens mij perfect tot uiting in de uiteindelijke filmpjes, die dan ook geweldig ontvangen werden. Ik ben ontzettend trots dat ik deze verhalen heb mogen vertellen.

Productie door Imagine People.