Nieuwe dingen ontwerpen is altijd leuk. Dingen ontwerpen die je nog nooit hebt gedaan is nog veel leuker. Toen Horend Goed bij me kwam om de sleeve om de verpakking van hun hoorhulpje te designen wist ik al dat dat stiekem best een interessante uitdaging zou worden. Het lijkt wellicht simpel, maar de truc zit hem natuurlijk in het perfect passend maken. Ik had weliswaar het doosje, maar met de exacte maten zou het uiteraard niet passen en dus was de vraag: hoeveel millimeter hou je speling zodat hij niet te vast en niet te los zit?

Uiteindelijk is dat een ‘guesstimate’ geworden, een kwestie van proberen. Met 2 millimeter op iedere hoek zou ik toch voldoende ruimte moeten hebben om de sleeve netjes om het doosje te krijgen? Gelukkig wilden ze bij Saxoprint (één van de weinige bedrijven die een custom sleeve kon maken, gek genoeg) wel een proefdruk maken. Et voilá, 2 millimeter was precies goed.

Voor het ontwerp heb ik gebruik gemaakt van de custom achtergrond die ik eerder voor de verpakking van de hoorversterker heb ontwikkeld. Daarnaast wilde ik graag een QR-code voor een gratis en vrijblijvende hoortest op de sleeve hebben, daar het hoorhulpje geen echt hoortoestel is. Dit wordt ook nadrukkelijk op de sleeve vermeld.

Voor de achterzijde schreef ik een nieuwe tekst over Horend Goed die de vriendelijkheid en klantgerichtheid van het bedrijf beschrijft:

Horend Goed. Luistert Beter.
Bij Horend Goed staat de klant écht centraal, en daar zijn we trots op. Onze service stopt dan ook niet wanneer we ons product geleverd hebben. U kunt ons altijd bereiken voor vragen en advies, en even gezellig langskomen mag natuurlijk ook. De koffie staat klaar!

En last but not least staan natuurlijk de contactgegevens en sociale kanalen erop.

Ik blijf dit soort projecten altijd heel tof vinden. De gedachten dat mijn ontwerp straks bij mensen thuis ligt zal nooit helemaal wennen. Ik vind hem mooi geworden en hij is functioneel, zoals een goed design hoort te zijn.

Horend Goed Sleeve Voorkant
Horend Goed Sleeve Achterkant
Horend Goed Sleeve Design

Kan ik jou ook helpen met een design voor een verpakking, website of iets anders? Neem gerust contact met me op!