Al sinds de opening in 1998 kom ik bij Bar Dixie in Amstelveen. Het is een prachtige zaak met een heerlijke ‘easy going’ sfeer. Zeker sinds de nieuwe eigenaar het voormalig grand cafĂ© omtoverde tot een prachtige moderne bar is het een absolute hotspot aan het Stadsplein geworden.

Net als bij iedere horecaonderneming kwam ook hier de coronacrisis hard aan. De bar moest dicht en geen klanten betekent in de basis geen inkomsten. Maar ik zou mezelf natuurlijk niet zijn als ik mijn stekkie in de steek zou laten, dus bood ik mijn diensten aan om te helpen met de communicatie en slimme oplossingen om binnen de coronaregels toch nog wat omzet te kunnen genereren. Ik verbeterde de website, we bedachten plannen voor afhalen en bezorgen, en we schroefden de communicatiefrequentie via al onze kanalen op met creatieve content. En we overleefden.

Het doel voor de heropening van de horeca was simpel: sterker dan ooit tevoren terugkomen. Ook al is dat een enorme uitdaging met de capaciteitsbeperkingen die er opgelegd werden. En dus besloten we dat ook het menu een make-over moest krijgen, van simpel printje op een houten plank naar een professioneel ontworpen en gedrukte kaart. Cue: Hairtrigger.

Voor mij persoonlijk was dit een fantastisch leuke uitdaging. Niet alleen omdat ik vaak (onterecht) in het hoekje van digitaal gedrukt wordt, maar ook omdat er daadwerkelijk wetenschap en psychologie achter de ontwikkeling van een goede menukaart zit. Het moet er niet alleen leuk uitzien en aansluiten bij de branding, er zijn ook een hoop praktische afwegingen om te maken. Houdt het lekker vast voor de gast? Wat gebeurt er als het nat wordt? Welk gerecht komt waar? Het menu heeft direct invloed op de omzet.

Na veel research ontwikkelde ik een menu op A3 met 2 slagen wikkelvouw, afgedrukt op scheurvrij kunststof. Handig en duidelijk voor de gast en praktisch voor het personeel. In dezelfde stijl ontwierp ik een bierkaart op regulier A4, gezien deze snel wisselen, en een A2 kaart voor in de lichtbak op de gevel. En weet je? Iedere keer wanneer ik weer bij Bar Dixie kom ben ik weer trots.