Een nieuwe menukaart maken is altijd een feestje. Het is natuurlijk essentieel voor een horecazaak dat de kaart goed ‘werkt’. Dat betekent dat het er niet alleen leuk uit moet zien, maar dat er ook een wetenschap zit achter wat waar staat en zelfs van welk materiaal de kaart wordt gemaakt. Het moet logischerwijs wel een heel seizoen meegaan.

Ondanks dat ik zeker niet ontevreden was over mijn eerdere designs en hoe ze gepresteerd hebben, besloot ik voor deze editie dat het tijd was voor iets nieuws en verfrissends. Het materiaal – scheurvast kunststof – was perfect, maar ik wilde iets doen aan de handzaamheid en leesbaarheid. En het is uiteraard altijd leuk om creatief te kunnen zijn en een nieuwe look & feel te introduceren.

Goed, handzaamheid dus. Ik vond de A3L in luikvouw erg fraai, maar het mocht wel wat subtieler in mijn ogen. Kleiner, makkelijker vast te houden. Dus ben ik voor deze versie gegaan voor een enkel gevouwen vierkante kaart. Anders dan de oude kaart ben ik deze keer gegaan voor een effen ondergrond in plaats van een afbeelding om de leesbaarheid met name voor oudere gasten te verbeteren.

Bar Dixie heeft een ontzettend mooie muur met een portret van Miles Davis, één van de grondleggers van Dixieland. Ik maakte daar eerder in het jaar een prachtige foto van, en dit werd mijn uitgangspositie. Dat moest de cover worden, en de kleuren moesten terugkomen in de kaart om het geheel te verbinden. De basiskleur werd uiteindelijk paars voor een subtiele, luxe uitstraling, met accentblokken in turquoise en cyaan. Tevens kwam er een nieuw lettertype passende bij dit moderne concept.

Deze kaart ligt nu 3 weken op tafel en de reacties en prestaties zijn waanzinnig. Ik moet zeggen, ik ben ook echt heel blij met hoe het geworden is. Misschien hou ik dit concept wel langer dan een seizoentje…

Fun fact:
Voor deze kaart mocht ik ook de whisky selectie samen te stellen. Als kenner en liefhebber is dat natuurlijk een hele mooie eer!

Wil je de kaart in het echt bewonderen en lekker komen proeven? Bar Dixie is te vinden op het Stadsplein 54 in Amstelveen.

How can I help?

Heb je ook hulp nodig met een design, je marketing, je website of een evenement? Neem gerust contact met me op, alles valt te regelen!